expand menu button

Staalbouwkundige dienstverlening

Bij de projecten die wij aanpakken is regelmatig sprake van een staalcomponent die veelal wordt gecombineerd met een scala aan betonnen draagconstructies.

Bij de vele bruggen waarvoor wij de engineering hebben gedaan is de doorrekening van de stalen constructie een kwestie van nauwkeurigheid op de millimeter. Deze nauwkeurigheid vereist dus dat wij met de nieuwste software werken. Wij gebruiken onder meer het geavanceerde 3-D pakket Tekla Structures, Inventor en 3-D rekensoftware van RFEM en Buildsoft. De hieruit gegenereerde data kan uitgewisseld worden met de multidisciplinaire software volgens het BIM concept. 

Veldheer Engineering berekent en detailleert staalconstructies zoals bruggen met bewegingswerk, topsides en industriële machines.

Wij zijn al vele decennia actief in het ontwerpen van infrastructurele werken in Nederland maar ook daarbuiten. Wij engineerden een groot aantal stalen bruggen, vaste bruggen of beweegbare bruggen, ook wel kunstwerken genoemd. Ruime ervaring is opgedaan met het ontwerpen van tijdelijke bruggen die werden aangelegd in verband met langdurige verbouwing van het oorspronkelijke kunstwerk. Er worden dan zware eisen gesteld aan de doorstroming van water- of wegverkeer gedurende de periode van de bouw of renovatie.

Onze ervaring loopt uiteen van voetgangers- en verkeersbruggen tot complexe beweegbare bruggen. Van ophaal-, tot draaibruggen en van bascule- tot hefbruggen. 

Zie hier meer voorbeelden van onze staalbouwkundige projecten zoals bruggen?
Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. ©, Veldheer Engineering B.V..