expand menu button

Projecten van Veldheer Engineering

Hefbrug in Waddinxveen

In Waddinxveen zijn diverse bruggen over de Gouwe. Een daarvan is een hefbrug. In het jaar 2000 werd hij op de monumentenlijst geplaatst. De provincie Zuid Holland had geconstateerd dat de bruggen in een technisch slechte staat waren. Samen met de andere bruggen over de Gouwe (de hefbrug Boskoop, de Coenecoopbrug in Gouda en deze hefbrug) werd een plan gemaakt voor groot onderhoud en renovatie. Voor deze brug betekende dat dat de technische installatie vervangen ging worden en dat de brug op afstand bedienbaar moest worden. Tot dan werd de brug nog handmatig bediend; d.m.v. staalkabels werd het val tussen de heftorens geheven.

Het val en de landhoofden werden verbreed en er kwamen extra voetpaden en leuningwerk. Onze engineering berekende in opdracht van Hollandia Services B.V. alle aansluitingen op de bestaande situatie en maakte diverse gewichtberekeningen om e.e.a. aan te sluiten op de Europese richtlijnen.

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. ©, Veldheer Engineering B.V..