expand menu button

Projecten van Veldheer Engineering

Renovatie Churchillbrug in Leiden

Renovatie van de Churchillbrug in Leiden

Onlangs voltooiden wij, in opdracht van Griekspoor B.V., onze activiteiten t.b.v. de renovatie van de Churchillbrug in Leiden.

De Churchillbrug is een stalen ophaalbrug met een zuidoostelijk gelegen lange betonnen aanbrug en een korte noordwestelijk gelegen aanbrug. Hij is in gebruik voor alle soorten wegverkeer: zowel snelverkeer als langzaam verkeer.

De doelstelling van het project is om door de vervanging van het stalen brugval, de huidige geluids- en trillingsoverlast voor de directe omgeving te minimaliseren en de constructieve vermoeiings- verschijnselen te verhelpen.

Wij maakten het Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp en het Uitvoeringsontwerp voor deze verkeersbrug. Onze activiteiten zijn met name gericht op de engineering van het val,de stalen bovenbouw en de werktuigbouwkundige aspecten zoals de aandrijflijn. Solidd Steel Structures bouwt de nieuwe brugonderdelen. Bijzonder is de mooie samenwerking tussen de betrokken partijen. Dit resulteerde er in dat de Churchillbrug slechts 8 weken niet beschikbaar is geweest voor het verkeer. Inmiddels werd op 21 en 22 augustus het geheel nieuwe brugval ingehesen en met zijn nieuwe hameitorens en balans kan de Churchillbrug weer vele jaren mee.

De Veldheer-scope van het project bestaat in uit:

Voorlopig Ontwerp VO WTB (aandrijflijn);

Voorlopig Ontwerp VO STB (Constructie bovenbouw)

Voorlopig ontwerp VO (Integraal ontwerp)

Definitief Ontwerp DO STB

Definitief Ontwerp DO WTB

Definitief Ontwerp DO Brugval

Definitief Ontwerp DO Balans en Hamei

Uitvoerend Ontwerp UO WTB

Uitvoerend Ontwerp UO Balans en Hamei

Uitvoerend Ontwerp UO WTB Verticale Assen

Overzicht belasting op onderbouw

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. ©, Veldheer Engineering B.V..