expand menu button

Projecten in de bouw

Bedrijfsgebouwen

Ontwikkeling van bedrijfsgebouwen

Ook bij de ontwikkeling van bedrijfsgebouwen is Veldheer Engineering betrokken. Wij doen de engineering van bijvoorbeeld het stalen geraamte en de betonnen fundering. Met onze BIM-methodiek vervaardingen wij de tekeningen en berekeningen in één model zodat het hele bouwteam met die ene tekening het werk naar behoren kan uitvoeren. De kans op vertaalfouten tussen het voorlopige ontwerp en het eindstadium (bijv. de werkplaatstekeningen) wordt op deze effectieve wijze minimaal. 

 

Sportcomplexen

Verbindingen in een sportcomplex

In Alkmaar is Veldheer Engineering actief geweest bij de engineering van de trampolinehal in sportcomplex De Meent. Onze aandacht is daar uitgegaan naar de staal-staal-verbindingen. Hieronder vielen hier de windverbanden van de kolommen en de randliggers van de gevels.

Het gaat dus om verbindingen en verbanden, en in dit verhaal om die van staal.

Tevens werd bij de sporthal een windscherm geplaatst. Door de hoofdconstructeur zijn de belastingen op de verbindingen opgegeven.
Veldheer Engineering bepaalde de maatgevende verbindingen.
 

Kantoren

Kantoorpand in ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsterreinen zijn we actief op het moment dat de bedrijven zich daar willen gaan vestigen. Vanwege de snelheid van bouwen wordt hier veelvuldig gewerkt met een stalen skelet. Bij onze engineering gaat dus hier meestal om de doorrekening van de staalconstructies en de aansluiting op de betonnen fundering.

Ook kunt u bij ons terecht voor een PvE (Programma van Eisen) maar ook voor de directievoering en de toezicht op het project. Op deze manier ontzorgen wij de opdrachtgever en is hij verzekerd van een kundige begeleiding.

Musea

Museum Voorlinden

In 2013 werd gestart met de bouw van museum Voorlinden in Wassenaar. De eigenaar is kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh, tevens industrieel. Het bijzondere aan dit ontwerp van Kraaijvanger Architects is dat er van het daglicht optimaal gebruik wordt gemaakt om de kunst in het museum te belichten. Hiertoe werden in het dak grote hoeveelheden schuin afgesneden buisjes aangebracht die het daglicht naar binnen transporteren. Aangevuld met LED-licht geeft deze lichtbron een uitgebalanceerde lichtverdeling in het pand. Wij zijn verantwoordelijk voor de doorrekening van de dakconstructie met deze innovatieve lichtoplossing.

In onze portfolio-map kunt nog enkele andere foto's bekijken.

Tijdelijke constructies

Kantoor Unilever

Bij tijdelijke en hulpconstructies kunt u denken aan een tijdelijk bouwplaats waar men weersonafhankelijk kan bouwen en bijvoorbeeld lassen.

Een mooi voorbeeld daarvan is het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. De architect had bedacht om het gebouw, toepasselijk genaamd: 'De Brug', over de oude Blue Band-fabriek te bouwen. Hiervoor waren er een groot aantal hulpconstructies nodig om op een behoorlijke hoogte een nieuw gebouw te construeren. Onze ingenieurs zijn verantwoordelijk voor de engineering van alle hulpinstallaties die voor dit huzarenstukje benodigd waren. In onze portfolio hebben we nog enkele foto's hiervan opgenomen.

Bij hulpconstructies kunt u ook denken aan tijdelijke bruggen die worden aangelegd om tijdens de bouw of de renovatie van een brug de doorstroming van het verkeer te waarborgen of om zwaar materieel naar de eindbestemming te vervoeren. (Zie hiervoor ook onder het kopje Sectoren - Infra)

Meer informatie weten over onze dienstverlening in de bouw? Neem dan contact met ons op
Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. ©, Veldheer Engineering B.V..