expand menu button

Sektor Initiatieven Veldheer

Onze initiatieven in de sector voor GWW-ingenieurs

We willen initiatieven die worden ontwikkeld in onze sector graag delen en ook graag ontvangen. 

  • We zijn lid geworden van de organisatie binnen Rijkswaterstaat (een opdrachtgever van ons) die deelnemers aan de SROK ID (een raamovereekomst voor ingenieursdiensten) waar zaken, ideën en oplossingen worden besproken en gedeeld. We zullen hierin een actieve rol gaan vervullen zodat we altijd goed op de hoogte zijn van de laatste CO2-beperkende maatregelen binnen onze branche.
  • Samen met een 6-tal andere ingenieursbureaus in Nederland hebben wij het samenwerkingsverband Audeta Ingenieurs opgericht in 2021. Wij zetten dit samenwerkingsverband in om grotere integrale projecten gegund te krijgen. Alle 7 deelnemers hebben zo hun eigen ideëen en oplossingen rond de CO2-reductie. We leren op deze manier van elkaar door de laatste ontwikkelingen binnen en buiten Audeta Ingenieurs met elkaar te delen. De meeste deelnemers beschikken over een CO2-Bewust-certificaat en een paar organisaties zijn het certificaat aan het behalen.
  • We zijn lid geworden van de Stichting CO2 Neutraal. Ook dit is een platform waar we met vele andere aangesloten bedrijven naar CO2-beperkingsmaatregelen zoeken en die dan uitwisselen.
  • Op 13 juli 2022 namen wij deel aan de workshop "All you must know about compensation" die was georganiseerd door de Climate Neutral Group. Het was een zeer interessant webinar waar de deelnemers uitvoerig konden discussiëren over de beschikbare mogelijkheden van CO2-compensatie. Vele ideëen werden uitgewisseld.

Er zijn vele initiatieven in markt om de CO2-emissies te reduceren. als u wilt zien welke bedrijven nu mee doen aan de CO2-Prestatieladder dan verwijzen wij u naar de website van het SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen) https://www.co2-prestatieladder.nl/nl/certificaathouders

 

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. ©, Veldheer Engineering B.V..